1. Haberler
  2. Manşet
  3. MAĞDUR VATANDAŞLAR GİDEREK ARTIYOR!

MAĞDUR VATANDAŞLAR GİDEREK ARTIYOR!

0
Paylaş

 

HASAN GÜNER
Mağdur Taşçı, on altı ayda, üçü aynı sorundan olmak üzere beşinci kez garantiye yollanan telefonu için Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne başvurduğunu, ödenen paranın iadesine karar verilmesine rağmen satıcı firmanın bayi olmasını öne sürerek bu konuda bir girişimde bulunmadığından şikayet etti.
“Telefon her garantiye gidişinde 15-20 gün gelmiyor. Telefonsuz kaldık hattımızı cebimizde taşıyoruz” diyen Taşçı, satıcı firmanın bayii olduğunu söyleyerek konuyla yeterince ilgilenmediğini, telefonun ne tamir edilebildiğini ne de parasının iadesinin yapıldığını söyledi.
Benzer bir olay geçtiğimiz günlerde gazetemiz personellerinden olan Aysun Yıldız’ın da başına geldi. Aldığı telefon ikinci haftasında durup dururken kapanmaya başlayan Yıldız, satıcı firmaya başvurdu. Telefonu üç kez garantiye gitmesine rağmen soruna bir çözüm üretilemedi.
Telefonunun yenisini ya da parasının iadesini talep eden Yıldız “K.V.K.’yı arayarak derdini onlara anlat” yanıtını aldı. Yıldız da tıpkı Taşçı gibi cep telefonu alıp kullanamayan isimler arasında.
Değişim Gazetesi olarak vatandaşları bu konuda bilinçlendirmek adına bir araştırma yaptık ve elde ettiğimiz bilgileri sizlerle paylaşıyoruz:
Garanti süresi özel olarak belirtilmediyse en az iki yıl olduğu kabul edilir. Malın tamirde geçen süresi garanti süresine eklenir. Tamir süresi en fazla 30 iş günüdür. Malın arızasının 15 iş günü içerisinde giderilmemesi halinde imalatçı malın tamiri tamamlayıncaya kadar benzer özelliklere sahip başka bir malı tüketicinin kullanımına tahsis etmek zorundadır.
Tüketicinin onarım hakkını kullanmasına rağmen malın tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması veya farklı arızaların dörtten fazla meydana gelmesi, tamiri için gerek azami sürenin aşılması durumlarında tüketici malın ücretsiz değiştirilmesini, bedel iadesini veya ayıp oranında bedel indirimi talep edebilir.
Not: Vatandaşların mağdur olmaması için aldıkları ürünlerin faturalarını saklamaları hayati önem taşıyor.