MİLLİ EĞİTİM’DE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

 

Bilecik'te 36 bin öğrenci 15 günlük tatilin ardından eğitime kaldığı yerden devam edecek. Yakın zamanda görevine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman okul müdürlerini uyararak, okulların elektrik. Su ve telefon giderlerinin denetleneceğini söyledi.

            17-18 Ocak tarihlerinde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in katılımı ile gerçekleşen İl Milli Eğitim Müdürleri Değerlendirme Toplantısı’nda aldığı notları okul müdürleriyle paylaşan Şişman, “Çocuklarımızı bu güne göre değil, geleceğe göre yetiştirmek zorundayız” dedi ve devamında şu ifadeleri kullandı:

         DOSTLUK BAŞKA, DEVLET YÖNETİMİ BAŞKA

            “Yeni bir planlama ve yeni bir stratejik hedefle sürekli takip. Dostluk başka, devlet yönetimi başka. Bu söylediklerim Bakanımız Dinçer’in ifadeleridir. Dinçer ayrıca üç yıllık bir dönemde YGS, LYS ve SBS gibi ölçülebilir kriterlerde gelinen noktayı il milli eğitim müdürlerine bizzat soracağını söyledi. Devamsız öğrencileri takip ediniz. Öğrencilerin okula devamını mutlaka sağlayınız. Kızların okullaşması hususunda daha çok çaba sarf edelim.

         MÜDÜRÜN ENGELLİ ÖĞRENCİ HASSASİYETİ

            Engelli çocuklarımızın okullaştırılmamasının vebali hepimizin omuzlarındadır. Yalova’ya gittiğimde bir tane alt özel sınıf vardı. Ben yaklaşık iki sene orada kaldım. Ayrılırken sekizinci alt özel sınıfı açtım. Bir tane de Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi açtım.

            Bunu acınmak için söylemiyorum. Yaşadığım için söylüyorum. Ben down sendromu olan çocuğumun eğitime geçtikten sonraki sıkıntılarını yaşayarak öğrendim. “Bu deli, bu aptal ve bu gerizekalı… Bizim sınıfımızda ne gezer” diyen öğretmenlerle ve velilerle karşılaştım.

            Sayın Bakanımız, öğretmen sınıfta olmalı diyor. 70 bin tane öğretmen AR-GE’de, şurada, burada ve diğer kurumlarda… Bakanımız, bunlara kadro vereceğim ve okula göndereceğim diyor. Öğrenci mutlaka sınıfta olmalı. Burada kastedilen fiziki varlık değil. Öğrenci ruhen ve psikolojik olarak da sınıfta olacak.

         OKUL MÜDÜRÜ GEREKİRSE ODASINI BOŞALTACAK

            Artık dünyada bizim kadar fiziki yapı yapıp da bizim kadar az kullanan ikinci bir ülke yok. Kütüphane ve bilgisayar üst katlarda olmayacak. En iyi yerde olacak. Okul müdürü gerekirse odasını boşaltacak ve internet okulda kullanılacak. Yöneticilik bir gönül işidir. Okul bahçeleri cazibe merkezleri olacak. Yeşil olacak. Çocuk oyun alanı ve spor alanı olacak. Açık derslik olacak. Antik tiyatro olacak. Derslik, konferans salonu, yemekhane, spor salonu ve benzeri alanlar mahalle halkına açık alacak. Okullar mahalleye hayat verecek.

            Kayıt döneminde kaydı bağışa endekslemeyi yasakladım diyor Sayın Bakanımız. Rehber öğretmenlerden sadece problemin çözümü için değil, proje üretiminde de mutlaka yararlanılacak. Anaokulları mümkünse ayrı binalarda olacak. Birinci ve ikinci sınıfların giriş, çıkış ve tuvaletleri yeniden düzenlenecek.

            Birbirine yakın okulların elektrik, su ve telefon paralarının çok farklı rakamlar olduğunu görüyoruz.  Açık söylüyorum bunları denetleteceğim. Okullarda bina bilgi envanteri olsun. Okul ne zaman yapılmış. Ne gibi onarımlar geçirmiş. Okulların mutlaka bir karnesi olsun.”

HASAN GÜNER



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir