“ŞEHRİMİZİN KURTULUŞUNUN 100’ÜNCÜ YILINI TAÇLANDIRMAK İSTİYORUZ”

featured

AK Parti Bilecik Milletvekili Yağcı, Bilecik’e İstiklal Madalyası verilmesi için teklifte bulundu

AK Parti Bilecik Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı, 2. İnönü Zaferi’nin 101. Yılı dönümü dolayısıyla TBMM’de Bilecik’e İstiklal Madalyası verilmesini teklif etti.

Yağcı, İkinci İnönü Zaferi’nin 101’inci yıl dönümü dolayısıyla Bozüyük ilçesinde bulunan Akpınar köyündeki şehitlikte düzenlenen törenin ardından gazetemize açıklamada bulundu.

Yağcı, şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşılmasında mekanların önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Milli mücadele döneminde vatan toprakları üzerinde gerçekleşen savaşlarda halkın yokluk içinde adeta destan yazdığını kaydeden Yağcı, “O yerdeki tüm mekanlar aslında bir gazi. Bugün İnönü’deyiz, Metristepe’deyiz. Mustafa Kemal Paşa’nın ‘Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makus talihini de yendiniz’ dediği topraklar üzerindeyiz. Biz istiyoruz ki başta Bilecik’imiz olmak üzere İzmir’den başlayarak yaklaşık 10-11 ili kapsayan, aralarında Balıkesir, Eskişehir, Afyonkarahisar, Kütahya, Bursa ile diğer taraftan kongrelerin yapıldığı Samsun, Amasya, Sivas ve Erzurum’a İstiklal Madalyası verilsin.” diye konuştu.

İstiklal Madalyası’nın, şehirlerin mekanları ile insanlarının milli mücadelede gösterdikleri kahramanlık ve almış oldukları yara dolayısıyla yakışacağını ve zamanı olduğunu vurgulayan Yağcı, şöyle konuştu:

“Grup Başkan Vekilimize bu teklifimizi sundum. İnşallah önümüzdeki günlerde şehirlerimizde belki bir ilave düzenleme yapılarak şehirlerimize bu itibarın, manevi payenin verilmesini arzu ediyoruz. Başlangıçta da şehrim olan kuruluş, kurtuluş ve dirilişin beşiği olan şehrimizin bu unvanı hak ettiğini düşünüyorum. İstiklal Madalyası’yla şehrimizin kurtuluşunun 100’üncü yılını taçlandırmak istiyoruz.”

Bilecik için konunun gecikmiş bir itibar olduğunu vurgulayan Yağcı, “Bu unvan 4 şehre verilmiş. 1924 yılında Kastamonu’ya meclis tarafından verilmiş. 1925 yılında Kahramanmaraş’a, 2008’de Gaziantep’e, 2016 yılında da Şanlıurfa’ya verilmiş. Artık bu şehirlerimiz de milli mücadelede bu kahramanlıkları göstermişler. Şehirlerimizde ve insanlarımızın da bunu hak ettiğini düşünüyorum.” ifadesini kullandı.