ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ GÖZ DOLDURUYOR 3 YILDA HER ALANDA BÜYÜDÜLER

featured

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, son 3 yılda neredeyse her alanda büyük başarılar yakalarken, bu yükseliş rakamlarla kendini de gösterdi. Kendisini ilgilendiren bir çok konuda gelişme sağlayan üniversite, halk ve iş dünyası arasında köprü olma görevini sürdürüyor.

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Şükrü Beydemir, arkadaşları ile çıktıkları bu yolda hedeflerine tek tek ulaşabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Beydemir, Üniversitenin son 3 yılda yaptığı atılımlar ve yapmayı düşündüğü projeleri şöyle sıraladı:

2020

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile 4 Mart 2020 Tarihinde Rektörlük görevine atandım. Pandemi döneminde öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimize uzaktan eğitim sisteminin kullanımına ilişkin eğitim ve teknik destek sağlandı. Üniversitemizde 1 Enstitü, 8 Fakülte, 1 Yüksekokul ve 7 Meslek Yüksekokulu ile toplamda 140 programda eğitim öğretim faaliyetleri yürütülmektedir.

2020-2021 Eğitim Öğretim Döneminde Üniversitemizde 6601 Ön Lisans, 9619 Lisans, 963 Yüksek Lisans, 113 Doktora olmak üzere 17.296 öğrenci eğitim görmektedir. Öğrenci sayımız bir önceki yıla göre %6 oranında artış göstermiştir. Üniversitemizin yabancı uyruklu öğrenci sayısı geçen yıla oranla %21.7 artış göstermiştir. Üniversitemiz, 2020 yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde 116 üniversite arasında 2. Olmuştur. Akademik personelimizin teknik ihtiyaçlarının (bilgisayar vb…) giderilmesi ile ilgili çalışmalar yapılmış olup bu çalışmalar hâlihazırda devam etmektedir.

TIP FAKÜLTESİ

Tıp Fakültesi kurulması kararının ardından Sağlık Bakanlığı ile yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Bilecik Devlet Hastanesi, Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi adını aldı. 27.000 m² kapalı alana sahip yeni bir binamızın inşaatı tamamlanmak üzeredir. Bu binanın sağlık kompleksi haline getirilmesini planlamaktayız. Bu kapsamda yapılacak dönüşümle;

 Tıp Fakültesi Morfoloji Binası, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu Ve ilgili bölümler aynı kompleks içerisinde hizmet verecekler.

 2020 yılı içerisinde toplam 13 projemiz TÜBİTAK tarafından desteklendi. 2 projemiz 10015 projemiz 10021 projemiz ise 1003 kapsamında kabul edildi. Ayrıca 3001 kapsamında 1 projemiz kabul edilirken 3501 kapsamında 4 projemiz değerlendirildi. Yeni proje süreçlerimiz devam etmektedir.

  1 Avrupa Birliği projemizin müracaat çalışmaları devam etmektedir. Bu projelerde bölgemizdeki çeşitli kurumlar paydaş olarak bulunmaktadır. 2020 akademik yılı içerisinde herhangi bir öğrenci ve/veya akademik personel hareketliliği gerçekleşmemiştir. Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi (Kazakistan) ile daha önceden mevcut anlaşmanın süresi dolması sebebiyle 2020 yılı içerisinde protokol yenilenmiştir.

Mevlana programı kapsamında 17 ülkeden toplam 39 üniversite ile işbirliği protokolümüz vardır.

Erasmus Değişim Programı kapsamında 2020 yılında 34 öğrencimiz değişim faaliyetinden yararlanmıştır. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Üniversitemizde; 6644 ön lisans, 9841 lisans, 1205 yüksek lisans ve 140 doktora öğrencisi olmak üzere, 17830 öğrenci eğitim görmektedir. Bu yıl üniversitemize kayıt olanların sayısı: 37 doktora, 310 yüksek lisans, 1947 lisans ve 2466 ön lisans şeklindedir. %60 Yüz Yüze %40 Uzaktan Eğitim

52 farklı ülkeden 3000 öğrenci üniversitemize başvurmuş 920 öğrenci üniversitemize kabul edilmiş ve 484 yabancı uyruklu öğrenci kayıt olmuştur. Geçtiğimiz yıl 26 olan misafir öğrenci kabul ettiğimiz ülke sayısı bu yıl 52 ülkeye çıkarak %100 bir artış göstermiştir. Şu an üniversitemizde 1263 yabancı uyruklu öğrencimiz eğitim görmektedir.

TIP FAKÜLTESI

41 kişinin kayıt olmasıyla %100 doluluk oranına ulaşılmıştır. Sakarya’da öğrenim gören öğrencilerin ilk dersi Rektörümüz, rektör yardımcımız ve dekanımız ile gerçekleştirilmiştir.

TIP FAKÜLTEMİZDEN BILECIK’TE BİR İLK

Bilecik’te ilk defa yapılan Baş-Boyun Kanseri Ameliyatları Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Dundar tarafından gerçekleştirilmiştir. Üniversitemizin bu alandaki akademik kadrolarına yaptığımız ve yapacağımız takviyelerle hastanemiz önümüzdeki süreçte çok daha büyük ve başarılı operasyonlara imza atacaktır. Bilecik’in “eğitim ve sağlık” şehri olması hedefimize her gün bir adım daha yaklaşmaktayız.

DIŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

Üniversitemiz bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi kurulmasına yönelik Cumhurbaşkanı Kararı 25.06.2021 tarihli ve 31522 sayılı Resmî Gazete’de yayımlandı. Gerekli akademik ve idari personel temini ile fiziki ve teknik altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından diş hekimliği fakültemize de öğrenci kabul edeceğiz.

SÜREKLI EĞITIM MERKEZI KURSLARI

2021-2022 eğitim döneminde: • Arıcılık Eğitimi Kursu • DGS Sayısal Kursu • Satranç Kursu – Orta Düzey •  Satranç Kursu – Orta Düzey •  İş Kulübü Eğitimi •  (Beden Dili ve CV Hazırlama Eğitimi) •  127. AB Sertifika Programı •  Üniversitemiz Lisansüstü Yabancı Uyruklu Öğrencilerine Yönelik Oryantasyon Eğitimi ile Toplam 183 saat online eğitim vererek 439 katılımcıya ulaştı.

TÜRKIYE’DE BIR İLK:

Çeltik, tüm dünyada insan beslenmesi bakımından önemli besinlerin başında gelmektedir. Ülkemizde ilk kez çeltikte herbigasyon olarak adlandırılan damla sulama sisteminde herbisit uygulaması yapılmıştır.

Teknopark Yerleşkesinde 2019 yılında kurulan ve “Yıllarca oynanabilecek oyunlar yaratma hayali” ile yola koyulan TUNGASOFT A.Ş.’nin hisseleri halka arz edildi. Kitlesel fonlama kanalıyla Bilecik’te halka arz olunan ilk şirket olma ünvanı kazanan TUNGASOFT A.Ş.’nin %5’lik hissesi 256 yatırımcıdan 306.588 TL tutarında yatırım alarak güncel değerini 5,6 milyon TL’ye çıkardı.

Yaya ve araç trafiğini birbirinden ayırmak maksadıyla eski giriş kapısına öğrenciler için turnike koyulacak ve bu sayede öğrencilerin fakülte ve sosyal donatı alanlarına erişimi kolaylaştırılacaktır. Bu kapsamda gerekli fizibilite çalışmaları başlatılmış olup mümkün olan en kısa vadede tamamlanacaktır.

Sürdürülebilir ve yeşil kampüs olma yolunda ilerleyen üniversitemiz “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı. 

2022

Üniversitemizde 10 yıllık süreçte ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI 622 iken bu sayıyı %157 oranında artırarak 1600’ye çıkardık.

Bu artışı önümüzdeki süreçte de sürdürmek ve 2 BİN MİSAFİR ÖĞRENCİ HEDEFİMİZE ulaşmak için yoğun çaba sarf etmekteyiz.  Mezun ettiğimiz misafir öğrencilerimizin; ülkelerine döndüklerinde FAHRİ ELÇİLERİMİZ olduklarını biliyor ve bu sorumlulukla hareket ediyoruz.

Göreve gelmemizin hemen ardından yapımına başladığımız ve kısa sürede hayata geçirdiğimiz KAMPÜSPARK PROJESİ ile daha yeşil bir kampüs olma adına önemli bir adım atmış olduk.

Tıp Fakültemizden Bilecik’te Bir İlk 

Bilecik’te ilk defa yapılan Baş-Boyun Kanseri Ameliyatları Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Dundar tarafından gerçekleştirilmiştir. Üniversitemizin bu alandaki akademik kadrolarına yaptığımız ve yapacağımız takviyelerle hastanemiz önümüzdeki süreçte çok daha büyük ve başarılı operasyonlara imza atacaktır. Bilecik’in “eğitim ve sağlık” şehri olması hedefimize her gün bir adım daha yaklaşmaktayız.

Tıp Fakültemizden DMD Hastaları için Umut Verici Çalışma

7 Eylül Dünya DMD Farkındalık günü ile beraber çalışmalarımız Türkiye Sağlık Bilimleri Entitüsü Başkanlığı (TÜSEB) tarafından 2022-AR-GE/Stratejik Sağlık Teknolojilerine Yönelik Ar-Ge Proje Çağrısı kapsamında 1 milyon TL bütçe ile desteklenmesine karar verilmiştir. Projemiz ile Doç. Dr. Ali Taghizadehghalehjoughi’nin yürütücülüğünde 6 farklı disiplinden 9 bilim insanı DMD hastalığına genetik temelli tedavi oluşturulması için araştırma yapacaktır. Bu çalışma sayesinde DMD hastaları için umut verici yerel tedavi geliştirilecektir.

Diş Hekimliği Fakültesi

Üniversitemiz bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi kurulmasına yönelik Cumhurbaşkanı Kararı 25.06.2021 tarihli ve 31522 sayılı Resmî Gazete’de yayımlandı. Gerekli akademik ve idari personel temini ile fiziki ve teknik altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından diş hekimliği fakültemize de öğrenci kabul edeceğiz.

Üniversitemizde 2 Yeni Fakülte Kuruldu

Üniversitemizde 2 yeni fakülte kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı 26 Temmuz 2022 tarih ve 31904 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türkiye genelinde 36 yeni fakültenin kurulması ve mevcut 16 fakültenin kapanmasını kapsayan kararla Fen-Edebiyat Fakültemiz kapatılırken İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi kurulması ilan edildi.

Restorasyon çalışmaları kapsamında, uluslararası öğrencilerimizin vatandaşı oldukları ÜLKE BAYRAKLARI İLE DONANMIŞ YÜRÜYÜŞ YOLU tamamlanmıştır.

Üniversitemizde bulunmasını istediğimiz KAPALI SPOR SALONU ile KONGRE ve KÜLTÜR MERKEZİ projelerimiz için çalışmalarımız devam etmektedir.  Bu projelerimiz bizleri üniversitemiz adına hayallerimize bir adım daha yaklaştıracaktır.

ÖĞRENCİ ÇARŞISI projemiz ile de öğrencilerimizin kampüs içi yaşamlarına doğrudan ve olumlu katkı sağlamış olacağız.

Üniversitemiz ile Bakü Avrasya Üniversitesi arasında geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde imzalanan protokol çerçevesinde Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) yapıldı. 31 Ağustos Çarşamba günü yapılan sınava 200’ü aşkın öğrenci girdi.

Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla %98.74 doluluk oranına ulaştı. Açıklanan sonuçlara göre ön lisans programları için %100, lisans programları için %96.84 doluluk oranına ulaşan üniversitemiz, 2022-2023 Eğitim Öğretim Dönemine %98.74 doluluk oranı ile başlayacak.

2023

Yeni açılan fakültelerimizle, günden güne artan yerli ve yabancı öğrenci sayımızla, hızla genişleyen akademik ve idari kadromuzla geleceğe yürürken; üniversitemizin geleceğini inşa ediyoruz. Bu bağlamda ekranda görmüş olduğunuz üniversitemizin master planını hazırlayarak çalışmalarına ivedi bir şekilde başladık. Orta vadeli planladığımız yapılaşmanın yaklaşık %50'sini tamamlamış bulunmaktayız.

Bir şehrin sanayisi, tarımı, ticareti, kültürel varlıkları pek çok diğer etmenle birlikte sahip olduğu üniversite ile de ilişkilidir. Bu bağlamda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin şehrin toplumsal yaşamına çeşitli yönlerden etki ettiği bir gerçekliktir. 20 bini aşkın öğrencisi, Bin 500'e yaklaşan akademik ve idari personeli ile üniversitemizin fiziki ve teknik alt yapı çalışmalarını yaparken diğer yandan da kamulaştırma faaliyetlerimizi ara vermeksizin gerçekleştirdik.

Akademisyeni ve tarımsal faaliyet yürüten çok sayıda firmayı ağırladık. Günümüz dünyasının son yıllardaki değişimi, diğer tüm faaliyet alanlarında olduğu gibi tarımsal uygulamalarda da yeniliğe ve bilimselliğe olan ihtiyacı aşikârdır.

Biz de ülkemizin tarım politikaları doğrultusunda akademik çalışmalar yaparak bu alandaki modernizasyona katkı sağlamak amacındayız. Şehrimizin üniversitesi olarak amacımız; zirai ürün yetiştiren çiftçilerimizin ürün rekoltesini, verimini ve kalitesini yükseltecek bilimsel sonuçlar ortaya koymaktır. Elde ettiğimiz akademik bulguları “Hızlı Kırsal Değerlendirme” gibi toplantılarla gerek zirai ürün yetiştiren çiftçilerimizle gerekse konunun muhatabı odalar ile paylaşmaktayız. Buradan hareketle Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ilimiz toprak yapısına ve bitki örtüsüne uygun şekilde modern tarımsal uygulamalara imza atarak çiftçilerimize öncülük etmektedir.

                                           



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir