“Şiddet Ciddi Bir Sorun olarak Varlığını Sürdürmektedir”

Akgül mesajında, “Dominik Cumhuriyetinde üç kız kardeşin hunharca öldürülmesinin yıldönümü olan ve önce 1981'de Dominik'te toplanan Latin Amerika Kadın kurultayında; 25 Kasım , "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Ve Uluslararası Dayanışma Günü"  olarak kabul edilip, daha sonra 1985 yılında, BM tarafından "25 Kasım, kadına yönelik şiddetin yok edilmesi için uluslararası mücadele" günü ilan edilmiştir. Bu çerçevede, her 25 Kasım’da tüm ülkelerde çeşitli etkinlikler düzenlenerek, kadına yönelik şiddet konusunun gündeme gelmesi, tartışılması ve farkındalık yaratılması sağlanmaya çalışılmaktadır.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede sıfır tolerans anlayışıyla yola çıkan bakanlığımız, kadına şiddeti bir insan hakları ihlali olarak görmekte ve bunu önlemek maksadıyla çeşitli hukuki yaptırımları hazırlamakta ve çeşitli hizmet modellerini devreye sokmaktadır. 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun bunun örneklerinden sadece biridir. 

Kadına yönelik şiddet yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada ciddi bir toplumsal sorun olarak varlığını sürdürmektedir. BM verilerine göre, dünya genelinde hayatında en az bir kez eşi veya yakın ilişki içinde bulunduğu kişi tarafından şiddete maruz kalan kadınların oranı yüzde 59’a kadar çıkabilmektedir. Bu konuya ilişkin olarak dünya genelinde sağlıklı ve kapsamlı istatistik sıkıntısı yaşanmaktadır.

Bakanlığımız tarafından Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun  hazırlanmış ve 20 Mart 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kanunun amacı “Şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan Kadınların, Çocukların,  Aile bireylerinin  Ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak öncülüğünü ve koordinasyonunu yaptığımız çalışmalarda bizleri destekleyen tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri temsilcilerine teşekkür ediyor, Kadına, çocuğa, aile kurumuna, masum ve mazlum olan her insana uygulanan şiddete “Sıfır Tolerans” anlayışıyla; milli, manevi ve evrensel değerlerle donatılmış, şahsiyetli ve dirayetli bir o kadar da merhametli toplumlar olabilmeyi temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum.”



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir