Söğüt’te Bozuk Yollar Vatandaşları İsyan Ettirdi

featured

Bilecik’in Söğüt ilçesinde devam eden altyapı çalışmalarının yavaş ilerlediğini savunan vatandaşlar, cadde ve sokaklardaki bozuk yollara tepki gösterdi. Çukurlar ve su birikintileri nedeniyle sürücülerin ve yayaların zorlandığını belirten ilçe sakinleri, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istedi.

Osmanlı’nın kuruluşuyla bilinen tarihî Söğüt ilçesinde, bazı cadde ve sokaklardaki yol sorunları vatandaşların tepkisine neden oldu. Altyapı çalışmalarının uzun sürmesi ve yolların bozuk durumda olması, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

İlçede oluşan çukurlar ve su birikintileri nedeniyle sürücüler araçlarıyla ilerlemekte, yayalar ise yürümekte güçlük çekiyor. Vatandaşlar, yolların durumunu “köstebek yuvası” olarak nitelendirerek yaşadıkları sıkıntıların giderilmesini istiyor.

Çalışmaların ne zaman tamamlanacağı konusunda belirsizlik olduğunu belirten ilçe sakinleri, altyapı çalışmalarının hızlandırılmasını ve bozulan yolların onarılmasını talep ediyor. Özellikle yağışlı havalarda çukurlarda biriken suların ulaşımı daha da zorlaştırdığı, sürücülerin çukurlardan kaçmak için manevra yapmak zorunda kaldığı ifade ediliyor.

VATANDAŞLAR KALICI ÇÖZÜM İSTİYOR

Söğütlü vatandaşlar, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yolların da gecikmeden düzenlenmesini bekliyor. Geçici çözümler yerine kalıcı bir çalışma yapılmasını isteyen ilçe sakinleri, yaşanan mağduriyetin sona ermesini talep ediyor.

Tarihî ve turistik kimliğiyle öne çıkan Söğüt’te yolların mevcut durumunun ziyaretçileri de olumsuz etkileyebileceğini belirten vatandaşlar, yetkililerden konuya ilişkin açıklama bekliyor.