Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Nusret Tosun, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) disiplin Kurulu Üyeliğine seçildi.
Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonunun (TASKK) 20. Olağan Genel Kurulu büyük katılımla 03.10.2026 tarihinde Ankara’da yapıldı. İki listenin yarıştığı seçimi büyük bir farkla Şener Aydın’ın listesi kazandı.
Divan Başkanlığını Konya ASKF delegesi ve AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan’ın yaptığı genel kurulda, Divan Başkan Yardımcılığını Gaziantep ASKF Başkanı Av. Ömer Alper Köroğlu, yazman üyeliklerini ise Adıyaman ASKF Başkanı Cenap Taşkın ile Muş ASKF Başkanı Kemal Türkan yaptı.
İki adayın yarıştığı seçimde toplam 781 oy kullanıldı. Yapılan sayım sonucunda beyaz oy pusulasını kullanan Şener Aydın 481, mavi oy pusulasını kullanan Yaşar Zımba ise 295 oy aldı.
Bu sonuçla seçimi kazanan mevcut Başkan Şener Aydın Beyaz liste olarak girdiği seçimlerde delegelerin çoğunluğunun desteğini alarak yeniden TASKK Genel Başkanlığına seçildi ve güven tazeledi.
TASKK 20’nci olağan genel kuruluna seçilen Şener Aydın’ın yönetiminde bulunan Disiplin kurulu üyeliğine seçilen Tosun;”Şener başkanımızın güven tazeleyerek yeniden TASKK Başkanlığına seçimesinden dolayı kendisini ve ekibini tebrik ediyorum. Şahsım da Disiplin Kurulu Üyesi olarak listede yer aldım. Bu bu onurlu göreve layık gördükleri için teşekkür ediyorum. başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.



