“Tam seçim zamanı geldiği zaman bu hastane yapımı gündeme geliyor”
Cumhuriyet Halk Partisi Gölpazarı İl Genel Meclisi Üyesi Turgay Yılmaz yüksek perdeden konuştu. Genellikle toplantılarda gereksiz yere konuşmamaya özen gösteren ancak önemli ve hassas konularda da yüksek perdeden konuşarak sesini duyuran Turgay Hoca hastane yapımıyla ilgili komisyon raporlarının okunmasının ardından Ak Parti İl Genel Meclisi Üyelerine serzenişlerde bulundu.
İl Genel Meclisinin Ağustos ayının son birleşiminde gündemin son maddesinde daha önceki toplantıda komisyonlara havale edilen hastane yeriyle ilgili komisyon raporları okundu. Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık komisyonlarının raporlarının okunmasının ardından CHP Gölpazarı İl Genel Meclisi Üyesi Turgay Yılmaz söz alarak seçim zamanı geldiğinde hastanenin yapımının gündeme geldiğini, belirlenen yerin hastane için uygun olmadığını, yapılacak yeni hastanenin bütün ilçeleri kapsayacak şekilde olması gerektiğini ifade ederek Ak Parti İl Başkanının daha önce hastanenin mevcut yerine yapılacağını belirttiğini, milletvekilinin ise üniversitenin olduğu yere yapılacağını söylediğini, bu işin dolandırıldığını vurgulayarak şunları söyledi:
“Buraya acilen bir devlet hastanesi, bir bölge hastanesi yapılması lazım. Bölge hastanesinin yapımı da geniş düşünüyorsak, Bilecik’in gelişmesini istiyorsak böyle dar bir havza içerisinde olmaz. Bunun acilen değerlendirilmesi lazım. Son günlere, son sıkışık zamanlarda getiriliyor, daha önce değerlendirilmeli.
“Bilecik’teki devlet hastanesinin statüsü bütün ilçeleri kapsayacak şekilde olmalı”
Tam seçim zamanı geldiği zaman bu hastane yapımı gündeme geliyor, 3 defa yer değiştirildi. Ak Parti İl Başkanı arkadaşımızın bir görüşü vardı, Bilecik Devlet Hastanesinin olduğu yere yapılacak. Bilecik Milletvekilimizin bir görüşü vardı, üniversitenin olduğu yere yapılacak ve dolandırıldı dolandırıldı son güne kadar getirildi. Bilecik’teki devlet hastanesinin statüsü bütün ilçeleri kapsayacak şekilde olmalı. Bu da dar bir alanda Pazar yerinin girişinde, tugayın girişinde olmaz, burası bu yükü kaldırmaz. Eğer biz Bilecik’i uzun yıllar hizmet edecek hizmet birimi yapılmasını bekliyorsak bu da yol aksları üzerinde olmalı. Bugün yol aksları nerede? Çevre yolu yapıldı, Söğüt yol kavşağı, oraya otogar yapılıyor, alt tarafında hızlı tren istasyonu yapılıyor. Şimdi getirip de bu köprünün daracık yerine, Pazar yerinin girişine büyük devlet hastanesi yapımı sizlerce uygun mudur arkadaşlar?
“Gölpazarı hastanesi, Yenipazar hastanesi, İnhisar hastanesi özelliğini bitirmiştir”
Birilerinin böyle yaptırımıyla bize getiriliyor, son zamanda eleştiri yapmaya kalktığımız zaman karşı çıkmış gibi oluyoruz, karşı çıkmıyoruz. Hastane yapılmasını öncelikli istiyoruz. Çünkü ilçemizin çok ihtiyacı var. Gölpazarı hastanesi özelliğini bitirmiştir, Yenipazar hastanesi özelliğini bitirmiştir, İnhisar hastanesi özelliğini bitirmiştir sadece acilleri çalışıyor, acillik doktorlar var, uzman doktorlarımız yok. Bilecik’e bakıyoruz, Bilecik’te bir bölge hastanesi. Benim Gölpazarı’mın, Yenipazarı’mın, İnhisar, Osmaneli insanı otobüse bindiği zaman, minibüsüne bindiği zaman otogara gelecek, otogarla burasının arasında belirli bir mesafe var.
“Ben buradan Sayın valime sesleniyorum”
Şehir eğer büyük düşünülüyorsa, Bilecik’in 50 yıl hizmet verecek bir kurumunu düşünüyorsak ben buradan Sayın valime sesleniyorum. Neden bunu son günlere kadar getirdik. Kendi makamlarından bir fikir getirilmiyor. Belediye Başkanıma buradan sesleniyorum. Buranın vizyonu büyük olacak deniliyor. 2023’ler, 2071’ler diye rakamlar veriliyor ama Bilecik’i daha bir pazar yerinin yan tarafında bir de çarşı içerisinde bir yere yerleştiriyoruz. Bu hastane Bilecik’in gelişmesinin önünü açacaktır. Ya üniversitenin yan tarafına olsun veya Çevre yolunun yan tarafına olsun, bütün ilçeleri kapsayacak bir kavram olsun.
“Bilecik’in önünü de kapatmış oluyoruz”
Burada birilerinin sözü ile bir şeyler yapacağız, acil olacak deniliyor ama sıkıştırıyoruz, Bilecik’in gelişmesini engelliyoruz. Bunu tekrar tekrar düşünelim. Daracık bir alanda zaten bir çarşı var Bilecik’in merkezi bir de burası olacak diğer yerleri gelişmiyor, gelişmesi için de büyük kurumların üniversite gibi, hastane gibi kurumların çevreye yayılması gerekiyor. Bilecik zaten yerleşim olarak düzgün bir ova toprağında kurulmamış, sağa sola rahat genişleyemiyor. Bunu biz aceleye getiriyoruz ama Bilecik’in önünü de kapatmış oluyoruz, gelişmesinin, büyümesinin önün kapatmış oluyoruz”
CANER ALKAN