YAĞCI, SEÇİM ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

 CUMHURBAŞKANLIĞI adaylık sürecinde Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık ve Yönetim Kurulu Üyeleri Cumhurbaşkanı adayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek için Gölpazarı'nı Tanıtma ve Kültür Derneği'ni ziyaret ederek oradaki vatandaşlarla sohbet ettiler. 

“Türkiye'nin değişim sürecine bakıldığında gerçekten ders alınacak, ibret alınacak çok önemli değişimleri hep birlikte yaşıyoruz, hep birlikte bunlara şahitlik ediyoruz”
 
Gölpazarı'nı Tanıtma ve Kültür Derneği'nde konuşan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı yaptığı konuşmada, “Ülkemiz Cumhuriyet tarihi süreci içerisinde ilk defa bir Cumhurbaşkanını halk tarafından seçim sürecine sahne oluyor ve bu süreci hep birlikte yaşıyoruz. Allah sağlık sıhhat verirse 10 Ağustos günü inşallah ülkemizde kendimizin doğrudan seçtiği ilk Cumhurbaşkanı, devlet başkanını seçmiş olacağız” dedi. Bu hakkın bu topraklar üzerinde yaşayan insanlara verilen en önemli haklardan birisi olduğunu belirten Başkan Yağcı sözlerine şöyle devam etti: 
“Osmanlı da dahil olmak üzere bu topraklar üzerinde yaşayan insanlarımıza verilen en önemli haklardan birisi ve demokrasi açısından, yeni Türkiye çatısının oluşması açısından da demokratik ve insan haklarına saygılı ülke çatısının oluşması açısından da üzerinde halk tarafından seçilen bir Cumhurbaşkanının olması son derece önemli. Biz yıllarca hukuk fakültelerinde, hukukçular olarak gerçekten demokrasiden ne anladığımız noktasında bunların değişik tartışmaları yapılırdı ve ideal sistemlerden birisi de böyle halk tarafından seçilen devlet başkanının seçileceği sistem olarak bildirilirdi. Çünkü Türkiye'de bunlar sadece teorik bazda düşünülüyordu, bugün geldiğimizde gerçekten ülkemiz o kadar değişime sahne oldu ki, oluyor ki hele hele son 15 yıl içerisindeki ülkemizin siyasi sürecine baktığımızda belki işin içinde yaşadığımız için bunları çok fark etmiyoruz ama eminim ki zaman geçtiğinde, tarih kitaplarını alıp okuduğumuzda veya çocuklarımız okuduğunda bu son 15 yılda Türkiye'nin değişim sürecine bakıldığında gerçekten ders alınacak, ibret alınacak çok önemli değişimleri hep birlikte ya-şıyoruz, hep birlikte bunlara şahitlik ediyoruz. İşte bunlardan birisi de bu kadar değişimin içerisinde gerçekten Cumhurbaşkanımızın halk tarafından doğrudan seçimidir. 
 
“Türkiye'nin oluşumunun tamamlanması için sayın Başbakanımızın, Cumhurbaşkanı olarak seçiminin son derece önemli olduğunu düşünüyorum”
 
Biz tabi ülkemize 12 yıldır gerçekten ülkenin bu değişim sürecini ve ekonomisinden ticaretine, alt yapısına varıncaya kadar demokrasinin gelişimine varıncaya kadar etkisi, yetkisi olan, sorumluluğu olan bir lider bu gün Cumhurbaşkanı adayı. Diğer taraftan ise hakikaten bu konularda ilgisi olmayan, bilgisi olmayan ve bu noktada gerekli araştırması ve toplumsal anlamda per-formansı olmayan diğer adaylar var. Ben burada gerçekten ülkemizin bu gelişim sürecinin laikiyle yerine gelmesi için ve bu temponun hiç ak-samadan devam edebilmesi için ülkemizin, yeni Türkiye'nin oluşumunun tamamlanması için sayın Başbakanımızın, Cumhurbaşkanı olarak seçiminin son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Bu siyaset güdülmeden ülkenin geleceği açısından, ülkenin toplumumuzu menfaatlerinin korunması açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum. 
 
“Cumhurbaşkanlığına tarlada kimin izi var hasatta gözü olsun diye baktığımızda..”
 
Diyelim ki emin olun bundan başka türlü de değerlendirmeyin ama 10 Ağustos'ta diyelim ki ilk turda seçilmeyecek bir sonuç çıksa bile belirgin tereddütler ekonomimizden, diğer şeylere varıncaya kadar hepimiz bunlardan belirgin etki içerisinde etkilenip bundan olumlu veya olumsuz sonuçlar mutlaka doğar. Çünkü Türkiye'de 12 yıldan beri gelen bir istikrar var, hep yükselerek giden bir grafik var. İnşallah bu grafiğinde 10 Ağustos'ta zirve noktasını birileri bir çatı kuracağız, çatı adayı diyorlar ama o çatı adayı tabi milletimiz açısından gölge yapacak geleceğe ümitle bakacak bir çatı olmadığı da oluşan şartlar içerisinde belli ama Cumhurbaşkanının Recep Tayyip Erdoğan olarak halk tarafından seçilmesi yeni Türkiye'nin çatısının oluşması açısından bu son derece önemli ve adaylar anlamında da hepimiz elimizi vicdanımıza koyarak değerlendirme yaptığımızda, işe başka bir noktadan baktığımızda  hakikaten Cumhurbaşkanlığına tarlada kimin izi var hasatta gözü olsun diye baktığımızda, Cumhurbaşkanlığına kimin hakkının olabileceği noktasından baktığımızda sağduyu sahibi her insanında bu Cum-hurbaşkanlığı adaylığı noktasında evveliyat ve diğer adayları bireysel anlamında değerlendirildiğinde Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'ı hakkının daha fazla olduğunu teslim edeceğinden eminim .
 
“Ankara'da ki o istikrarlı, uyumlu süreç yerelde bizlere de ayrı bir ufuk veriyor, ayrı bir enerji ve sinerji veriyor”
 
İnşallah ülkemiz bu anlamda anayasamız çerçevesinde çok farkı açılımları birlikte yaşayacağı kanaatindeyiz ve bunlara gerçekten inanıyoruz. Biz bugün Bilecik'te yerel bazda baktığımızda bir taş koyduysak, bir başarıyı ortaya koyduysak ülkemizdeki genel siyasetin ve istikrarında şehrimizde yaptığımız her hizmette büyük etkisi olduğunu unutmamak lazım ve gerçekten Ankara'da ki o istikrarlı, uyumlu süreç yerelde de bizlere de ayrı bir ufuk veriyor, ayrı bir enerji ve sinerji veriyor. Bunlar birleştiğinde de Bilecik'imizde ki 10 yıllık değişimi, 12 yıllık değişimi de görüyoruz, güzel şeyleri hep birlikte oluşturuyoruz. Ben yeniden 10 Ağustos günü birlik beraberlik içerisinde kardeşçe ülkemizin geleceği noktasında doğru kararı vereceğimizden eminim ve gerçekten milletimizin sağduyusu her zaman güçlüdür. Bu anlamda da yeniden sağduyusu olan hak edene bu görevi verecektir. Bizlerin görevi siyasetçi olarak bu anlamda bunları uygun metotlarla sizlere tebliğ etmek. Sizlerde mutlaka kamuoyunu gözlüyorsunuz, değerlendiriyorsunuz. Adaylar bilinmeyen insanlarda değil. Bunlar arasındaki kıyası da yapıyorsunuz. İnşallah bizim düşündüğümüz noktada değerlendirme yaparak oylarınızı sayın Başbakanımıza, Cumhurbaşkanı adayımıza, Recep Tayyip Erdoğan'a verilmesi noktasında kanaatiniz oluşursa hep birlikte bu konuda mutlu oluruz, iyi bir sonuç oluşur diye düşünüyorum”  CANER ALKAN