2014 yılı ödenek toplamı 124 milyon 283 bin lira
9 Temmuz Çarşamba günü saat 14.00’da yapılan toplantının açılış konuşmasını Vali Ahmet Hamdi Nayir yaptı. Vali Nayir konuşmasında toplantının yılda dört kez yapıldığı bilgisini verirken, Temmuz ayında düzenlenen toplantının ayrı bir özelliği olduğunu belirtti.
Dönem sonu itibariyle biten proje sayımız 50, devam eden proje sayımız 195, ihale aşamasındaki proje sayımız 44, başlanmayan proje sayısı da 181
Vali Ahmet Hamdi Nayir yaptığı konuşmasında 2014 yılı yatırım programı, ödenek toplamı ve nakdi gerçekleşmeye yer verdi. Vali Nayir şöyle devam etti: "Toplantı gündemine geçmeden önce sizlerden almış olduğumuz bilgiler doğrultusunda ilimize ait genel bilgileri paylaşayım. 2014 yılı yatırım programında toplam 470 projenin yer aldığı sizlerden elde etmiş olduğumuz verilerden elde ettiğimiz bir bilgi. Dönem sonu itibariyle biten proje sayımız 50, devam eden proje sayımız 195, ihale aşamasındaki proje sayımız 44, başlanmayan proje sayısı da 181, belki bu rakam sizlere büyük gelebilir ama bu nicelik olarak fazla, nitelik olarak fazla bir mana ifade etmiyor. Çünkü bunlardan 165 tanesi İl Özel İdaremize ait küçük ölçekli projeler.
“2014 yılı yatırım programında yer alan projelerin toplam tutarı 587 milyon 362 lira”
2014 yılı yatırım programında yer alan projelerin toplam tutarı 587 milyon 362 lira. 2014 yılı ödenek toplamı 124 milyon 283 bin lira. Dönem sonuna kadar da bu miktardan 57 milyon 526 bin lirası harcanarak nakdi gerçekleşmemiz %46 olarak sağlanmıştır.
Bildiğiniz gibi bu toplantıları senede dört kez yapıyoruz. Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında yapıyoruz. Temmuz ayında yapılan toplantının, yani bu toplantının bir özelliği var. Bir sonraki yılın programının oluşmasında bu toplantıda kalkınma bakanlığına gidecek vali görüşünün oluşmasında da buradaki sunumlardan elde ettiğimiz bilgilerden ilimizin acil ihtiyaçları ve önceliklerini dikkate alarak bir rapor hazırlıyoruz. Buradaki sunumlar neticesinde il Koordinasyon kurulunun görüşü hazırlanıyor.
Onun için gündem gereği söz alan arkadaşlarımıza kurulumuzun değerli üyelerinden beklentimiz hem programda yer alan projelerin uygulanmasında ortaya çıkan problemler varsa bunlardan bahsetmeleri varsa dar boğazları, çözüm yolları ve önerilerini sunmaları. Aynı zamanda da 2015 yılı ile ilgili varsa değerlendirmeleri, teklifleri bunları gündeme getirmelerini bekliyoruz." diyerek sırası ile katılımcıları sunumlarını gerçekleştirmeye davet etti. İlk sunumu gerçekleştiren isim Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan oldu.
Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu: “Sürücüler 50 km hız ile giderler ise bu yolda kaza olmaz”
Özcan’dan sonra kürsüye gelen Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu yaptıkları çalışmaları anlattı. Karayolları Bölge Müdür Yardımcısına Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman Gülümbe rampalarında ki yolda eğim hatası olup olmadığını, adı geçen yolda trafik kazalarının sıkça olmasının nedenlerini sorması üzerine Yazıcıoğlu 1270 m’lik alanda sürücülerin 50 km hızla gitmeleri halinde kazaların olmayacağını belirterek trafik ekiplerinin bu bölgede uygulamalarını sıklaştırmaları halinde de kazaların en aza indirgenebileceğini kaydetti.
Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu en fazla soru alan koordinasyon üyesi oldu. Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, CHP Gölpazarı İl Genel Meclisi Üyesi Turgay Yılmaz, MHP Pazaryeri İl Genel Meclisi Üyesi Haluk Filizli, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun ve MHP Söğüt İl Genel Meclisi Üyesi Tevfik Özütürk sordukları sorularla Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu’nu terlettiler. Bu sorularla ilgili ayrıntıları daha sonra gazetemizden takip edebilirsiniz.
Yazıcıoğlu’ndan sonra kürsüye DSİ 3. Bölge Müdürü Hayrettin Baysal geldi. Baysal da çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgi verdi. Baysal’ın ardından kürsüye TCDD 1. Bölge Müdür Yardımcısı Nihat Aslan gelerek hızlı tren çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek açıklandığı gibi Ankara – İstanbul arası hızlı tren seferlerinin 25 Temmuzda başlayacağını kaydetti. TCDD 1. Bölge Müdür Yardımcısı Nihat Aslan’dan sonra kürsüye İller Bankası Bölge Müdür Vekili Levent Yanar gelerek Bilecik il genelinde iller bankası olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.
Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu: “Ertuğrul Gazi türbesindeki tadilat çalışmaları bir an önce başlatılmalı”
Nihat Arslan’ın yaptıkları çalışmaları anlatmasının ardından kürsüye Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı geldi. Sarı da Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak Bilecik genelinde yaptıkları çalışmaları anlattı. CHP Gölpazarı İl Genel Meclis Üyesi Turgay Yılmaz Gölpazarı Kasımlar köyündeki Kasımlar camiinin yıkılmak üzere olduğunu, bir an önce tadilata başlanılması gerektiğini ifade etti. Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ise Ertuğrul Gazi türbesinin tadilatının yapılacağının duyurulduğunu ancak bugüne kadar hiçbir çalışma yapılmadığını, adı geçen yerde eğer çalışma yapılacak ise bir an önce başlanılması gerektiğini, Ertuğrulgazi’yi anma şenliklerine kadar anca olacağını ifade etti.
Orman Bölge Müdür Yardımcısı Fahri Sönmezoğlu ve Orman Bölge 2. Müdür Yahya Güngör müdürlük olarak yaptıkları çalışmaları anlattılar.
İl Genel Sekreteri Halis Nalbant ise İl Özel İdaresi olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Nalbant’a Gölpark’taki tuvalet sıkıntılarının olduğunu ve bu sıkıntıyı nasıl çözeceklerini sorması üzerine Nalbant: “Doğrudur, Gölpark’ta tuvalet sıkıntısı vardır, ancak yaptığımız çalışmalar ile bunu yakın sürede çözeceğiz” dedi.
Nalbant’tan sonra sırası ile Çevre ve Şehircilik Müdürü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Eker kurumlarıyla ilgili, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.
Ak Parti Gölpazarı İl Genel Meclisi Üyesi Ali Şenel: “Gölpazarı İlçe Tarım Müdürlüğüne ziraat mühendisi ve bir adet araç istiyoruz”
MHP Pazaryeri İl Genel Meclisi Üyesi Haluk Filizli: “Pazaryerine gençlik merkezi kurulsun”
CHP Gölpazarı İl Genel Meclisi Üyesi Turgay Yılmaz: “Gölpazarı stadına çimlendirme yapılmalı”
Ak Parti Gölpazarı İl Genel Meclisi Üyesi Ali Şenel İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Gölpazarı Tarım İlçe Müdürlüğü bünyesine Ziraat Mühendisi atanması ve bir adet araç tahsis edilmesini istedi. MHP Pazaryeri İl Genel Meclisi Üyesi Haluk Filizli ilçelerine Gençlik Merkezi yapılmasını istedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Eker ise bu talebin yazılı olarak yapılması halinde gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirtti. CHP Gölpazarı İl Genel Meclisi Üyesi Turgay Yılmaz’ın ilçe statlarındaki zeminin kötü olduğunu, çimlendirilme yapılması gerektiğini ifade etti. Bunun üzerine Eker ise teklifin kendilerine ulaşılması halinde 2015 yılı yatırım programına alabileceklerini söyledi.
Toplantı Ekim Ayında yapılmak üzere sona erdi.
ERHAN TOKA – CANER ALKAN