Zil çalıyor kalpleri yerinden oynuyor İZİN GÜNLERİNİ İPLE ÇEKİYORLAR 

featured

Yaş sınırı olmayan ve özellikle doğası uygun kentlerdeki vatandaşların en büyük zevki olarak bilinen ”balık tutmak”, Bilecikli gençlerin olmazsa olmazı durumunda.

Bir kaç önceden araçlarını hazırlayan, çay, şeker, demlik, çekirdeklerini ve sularını eksik etmeyen gençler, gidecekleri yere karar verdikten sonra neşe içinde gaz pedalına basıyor. Bir ya da iki gün boyunca Sakarya nehrinin kıyısında huzur dolu saatler geçiren gençler, bir de bol balık tutarlarsa dünyanın en mutlu insanı oluyorlar.

Kahvelerde oturmak yerine kendilerini doğaya ve balık tutmaya adayan Murat ve Burak Çay isimli iki kardeş, iş yerlerinde izinli oldukalrı gün soluğu balıkta alıyorlar.

ZİLLER ÖTÜNCE KALPLERİ HEYECANLA DOLUYOR 

Gazetemize açıklamarda bulunan Çay kardeşler, ”Gideceğimiz yere vardığımızda 1 kişi semaveri yakıp çayı demlerken diğerleri olta tertibatını hazırlar. Yerlerini takip suya atarlar ve balığın geldiğini farketmek için zil alarm veya koyun çanı takarlar. Sonra çadır masa kurma gibi işleri çay demleyen arkadaşla beraber hallederler
Bundan sonra keyif saatleridir  Çay demini alır yanında tercihen nargile yapılır. Çekirdek tarzı çerezler yenilir. Ama en heyecan verici zaman zillerin öttüğü andır. O zevk o keyif bambaşka bir duygu hani bir laf var ya bazı anlar anlatılmaz yaşanır işte tam böyle bir durum. Bizim en sevdiğimiz hava kararır cırcır böcekleri kurbağalar ötmeye başlar. Bir kilim serersin yere sırt üstü uzanırsın, tüm gökyüzü yıldızların ışıltılı parlaklığını resmeder sende o güzel doğa sesleri ile beraber huzur bulursun.” diye konuştular.

Balık tutmanın en büyük sevdalarından olduğunu kaydeden Nebi Aktürk ile Fırat Bulut da balık tutmadaki detayları anlattılar. Aktürk ve Bulut, şu ifadelerle sevdalarının detaylarını verdi:

”Balık tutarken kullanılan malzemeler aşağıdaki gibidir. Bunlar; Olta kamışı, yemler, olta misinası, misina makası, olta iğnesi, şamandıra ve tercihe göre ağ, olta, zıpkın ve de kayık gerekli olmaktadır.

  1. Sabırlı Olun. …
  2. 2. Av Yapılacak Yerin Balık Cinsini Öğrenin. …
  3. 3. Balık Türüne Uygun Yem Seçimi Yapın. …
  4. Balık Türüne Göre Av Malzemesi Seçin. …
  5. Balığın Yaşadığı Derinliği Öğrenin. …
  6. Av Zamanı ve Saatine Önem Verin. …
  7. 7. Yedek Ekipman Götürün. …
  8. 8. Yanınıza Erzak Alın.
  9. Balık tutmak insanı rahatlatan ve sakinleştiren bir aktivite. Ruha detoks gibi gelen bu etkinlik, doğa ile baş başa kalmak ve kafa dinlemek açısından hayli yararlı
  10. En kolay balık olta ile tutulur. Oltayla avlanma pratik ve hızlı bir balık avlanma sağlar. Kıyıdan büyük balık nasıl tutulur? Kıyıdan büyük balık spin at çek yöntemi ile tutulur.
  11. Öğlen avlayacağınız balıklar size fazla efor harcatabilir. Mevsimsel olarak balık avı için bir zaman verecek olursak eğer İlkbahar aylarında saat sabah 09:00 ile 13:00 arası uygun olacaktır. Yaz aylarında ise sabaha doğru 04:30 ile 09:00 arası sizin için en verimli geçen bir av olacaktır.”

                                   



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir