”AKADEMİDE ÜÇ KUŞAK” BULUŞTU

featured

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) öğretim üyeleri ve öğrencileri, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından çevrim içi ortamda düzenlenen ”Akademide Üç Kuşak” etkinliğinde bir araya geldi.

Çevrim içi olarak düzenlenen ve farklı üniversitelerde emekli olmuş, halen görevde bulunan öğretim üyesi ve akademisyenlerin öğrencisi olan yüksek lisans veya doktora öğrencilerin yer aldığı etkinlikte, Şeyh Edebali Üniversitesi kurucu rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan gibi bir çok öğretim üyesine ahde vefa örneği sergilendi.

BŞEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Bilgin, DPÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Arif Kolay’ın öncülüğünde gerçekleştirilen programın kendi öğrencileri açısından deneyim olduğunu söyledi.

Samimi bir ortamda yapılan etkinliğin öğrencileri etkilediğini anlatan Bilgin, ”Bizim amacımız hocalarımıza bir ahde vefa göstermekti. Benim hocam, ben ve benim öğrencim şeklinde üç kuşağın bir programda bir araya getirmeye çalıştık. Bu programda emekli olmuş veya halen görevinin başında olan hocalarımızın kendi akademik hayatındaki deneyimlerini anlatması bizim ve öğrencilerimiz açımızdan son derece önemliydi. Öğrencilerimizin, hocalarımızın veya bizim dönemimizde akademik bilgiye ulaşmanın ne kadar zor olduğunu görmeleri açısından önemliydi. Teknoloji çağındayız, şuan akademik bilgiye çok kolay bir şekilde ulaşabiliyoruz ama o gün ki koşullarda ne zor şartlarda çalıştığımızı düşününce bugün ki süreçte yapılacak olan çok daha kolay olduğunu öğrencilerimiz anladı.” diye konuştu.

Etkinliğe katılan öğretim üyesi Doç. Dr. Refik Arıkan da öğrenci, hoca ilişkisinin sadece akademik bilginin aktarıldığı değil aynı zamanda insanı bir tarafı da olan ilişki olduğunu belirtti.

Kendilerinin hocaları ile çalışırken oturuşundan, kalkışından ve konuşmasından da etkilendiklerini, aynı zamanda öğrencilerinin de kendilerinden etkilendiklerini ifade eden Arıkan, ”Dijital çağın gelişmesiyle birlikte erişim hoca, öğrenci etkileşimini kısıtlamaya başladı. DPÜ tarafından organize edilen programla tekrar hocaları, öğrencileriyle ve üçüncü kuşakla bir araya getirerek, önemli bir çalışmaya imza attı. Çalışmayla birlikte hem bir vefa duygusu sergilendi hem de hocalarımızın tecrübelerinden istifade etme şansına sahip olduk.” değerlendirmesinde bulundu.

Fen Edebiyat Fakültesi Lisans ve Yüksek Lisans mezunu, doktora öğrencisi Mehmet Can Çetin de programda yüksek lisans tezi olan ‘Ertuğrul sancağında demiryolu inşa’ faaliyetleri konulu sunumunu yaptığını anlatarak, ”Tecrübeli hocalarımızdan ders almak, onların hayat tecrübelerini dinlemek faydalı oldu. Üniversitemizin kurucu rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan hocamızın tecrübelerini tekrar dinleme fırsatı buldum. Hocamızın öğrencileri ile olan samimi sohbetine şahitlik ettim. Bizim gibi akademide yeni ilerlemeye çalışan gençler için yol gösterici ve öğretici bir sempozyum gerçekleştirildi.” dedi.



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir