• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Bilecik

İMAMIN SPOR TUTKUSU

Osman Nuri Kahraman, AA muhabirine, memleketi Osmaneli ilçesinde küçük yaştan beri güreş sporuyla uğraştığını ve okul yıllarında da güreş takımlarında yer aldığını kaydetti. 

     İmam Hatip Lisesini Bilecik'te okuduğunu, imam olduktan sonra da Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdiğini anlatan Kahraman, bir süre Bursa'daki TOFAŞ ve Merinos takımlarında güreş yaptığını bildirdi. 
     Kahraman, 10 yıl Balıkesir'de imamlık yaptıktan sonra 1996 yılında Osmaneli ilçesine tayin olduğunu belirterek, şöyle konuştu: 
     ''Osmaneli ilçesindeki erkek çocuklar güreş sporuyla ilgilidir. Babalarının ve dedelerinin yaptığı güreş müsabakalarının hikayeleriyle bürürler. Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü olan bir polis arkadaşımız vardı. Ben o polis arkadaşla güreş antrenmanlarına başladım. Antrenman yaptığımızı gören arkadaşlarımızın çocukları da bizimle antrenman yapmaya başladı. Daha sonra İl Genel Meclis Üyesi de olan Güreş İl Temsilcisi İbrahim Polat, belediyeyle irtibata geçerek Osmaneli Belediye Spor Kulübü'nün kurulmasına vesile oldu. 2005 yılında kulübün oluşmasıyla güreş takımının antrenörlüğünü de bana verdiler. O yıldan bu yana hem imamlık görevini yürütüyorum hem de Osmaneli Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı'nın antrenörlüğünü yapıyorum. 3 yıldan bu yana Türkiye'de düzenlenen güreş müsabakalarına katılıyoruz.'' 
 
    -''ÖNEMLİ OLAN AHLAKLI, NAMUSLU VE İYİ İNSANLAR YETİŞTİRMEKTİR'' 
     
     Osmaneli Spor Kulübü Güreş Takımı'nın antrenörlüğünün yanı sıra Halk Eğitim Merkezinin açtığı güreş kurslarında öğretmenlik yaptığına da değinen Kahraman, şunları belirtti: 
     ''Güreş, bazı sporlar dalları gibi hemen sonuç vermez. Güreş çok uzun süre spor yapmayı gerektiren bir branş. 3-5 ay çalışan çocuktan ailesi ve çevresi hemen başarı bekliyor. Bu doğru değil. Türkiye Şampiyonası'ndaki ilk deneyimimizde yetiştirdiğim 4 güreşçi çeyrek finalde elendiler. Kıt imkanlarımıza rağmen bu da bir başarıdır. Tekirdağ'da yapılacak şampiyonaya 1996, 1997, 1998 doğumlu sporcularımızı hazırlanıyoruz. Bu yıl bir Türkiye Şampiyonu çıkarmayı ümit ediyorum. İmam olmam spor hayatımda bana biraz daha artı kazandırıyor. Çocuğunu spora gönderen velilere güven etkisi yapıyor. İnsanlar çocuğunun takibi ve ahlakı açısından bize daha fazla güveniyorlar. Türkiye'de ve dünyada şampiyonlar yetişir, ancak önemli olan ahlaklı, namuslu ve iyi insanlar yetiştirmektir.'' 
     Kahraman, antrenmanları namaz vakitlerine göre ayarladığı için imamlık görevinde bir aksaklık olmadığını belirterek, ''Bu durum spor faaliyetlerini de etkilemiyor'' diye konuştu. 
     Yaz aylarında bir hafta güreş antrenmanına gelen sporcuların o yaz, Osmaneli Belediyesi yüzme havuzunda ücretsiz yüzme imkanına kavuştuğunu da ifade eden Kahraman, ''Güreşçi çocuklarımızı böyle ödüllendirebiliyoruz. Başka bir şey yapamıyoruz. Böylelikle güreşçimiz yüzme sporunu da öğrenmiş oluyor'' dedi. 

Reklam
Mustafa Cilali


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 3 Mayıs 2011, 00:00

    ne yapsın – İmamlık yakışamdığı için bu işi seçmiş herhalde

    Cevapla
  2. 14 Temmuz 2015, 00:00

    işte benim babam – babam bu benim hem benim babama immlık yakışıyo

    Cevapla