“Kamuya Ayrılan Yer Sayısı Az”

 

“Malum devlet hastanemizle ilgili il merkezinde nereye yapılacağı konusunda 2-3 yıldır tartıştık. Aslında ildeki yöneticilerin tamamı mevcut devlet hastanesinin olduğu yere yapılmasını arzu ederlerken yeni yapılan hastanelerde aşağı yukarı bir hasta başına 200 m2 gibi kapalı alan olan binalar yapılıyor. Bir türlü mevcut hastanenin olduğu yer sığdırılamadı. Kat sayısı arttırıldı, proje biraz sıkıştırıldı buna rağmen orada yapmak çok mümkün olmadı. Alternatif yerlerden bir kısmı ana cadde üzerinde olmadığı için, sokağa çıktığı için, sokak üzerinden ulaşım sağlanabildiği için Sağlık Bakanlığı olumsuz görüş bildirdi.

‘Bilecik’te kamuya ayrılan yer sayısı son derece az’

İlin, şu anda vatandaşın vakit geçirebildiği iki tane yeri var. Biri Kent Park diğeri Pelitözü Gölpark. Kent Park’ın vatandaş kullanımından alınıp da hastane olarak düzenlenmesi orada çok sayıda ağacın yok edilmesine, mevcut yapının bozulmasına, vatandaş kullanımına engel olacağı düşüncesiyle yine orada yapılmaması konusunda da bir mutabakat oldu. Diğer alternatif yerler içerisinde en yakın olabilecek yer olarak üniversitemizin bitişiğindeki yerin Abbate’nin tam karşısında kalan alanı tespit ettik. Sağlık Bakanlığı’ndan gelenlerde orayı uygun gördüler. Belediye imar konusunda geçtiğimiz ay gerekli düzenlemeyi yaptı. Özel İdareden kamulaştırma ile ilgili karar alındı. Sağlık Bakanlığı kamulaştırmayla ilgili parasını gönderdi. Bugünlerde arsa sahiplerinin, tarla sahiplerinin tespitleri de yapıldı. Onlara davetiye gönderip kamulaştırma işlemine başlıyoruz. İnşallah bu işlemin hemen akabinde proje çalışması zaten devam ediyordu mevcut arsaya adapte edecek şekilde proje çalışması bitirilecek ve bu sene içerisinde merkez devlet hastanemizin ihale sürecinin tamamlanacağını ümit ediyoruz.Biraz uzunca bir yoldan bu noktaya geldik ama ne yapalım Bilecik’te maalesef kamuya ayrılmış olan yer sayısı son derece az.

‘Bilecik’e ileride Tıp Fakültesi açılabilir’

Hastanemizin üniversitemizin yanında yapılmasının ileride şöyle bir avantajı olabilecek. Eğer Sağlık Bakanlığı ve üniversite arasında bir işbirliği olursa belki ileride üniversite içerisine Tıp Fakültesi, uygulama hastanesi olarak da devlet hastanesi beraber çalışılabilir. Aynı sınır içerisinde, hatta hastane için arsanın bir kısmını üniversite verecek. İleriye dönük olarak böyle bir şansımız da olacak. inşallah hayırlara vesile olur.” ZEYNEP KILBAHRİ

 

 



E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir